Blogi

Mistä inspiraatiota sisustukseen?

Tässä meidän vinkit sisustusinspiraation hakemiseen: 

🤍Sisustuslehdet; Kodin kuvalehti, Deko, Unelmien Talo ja Koti, Glorian koti, Koti ja keittiö, Ellen Decoration..

🤍Sisustusblogit! Näitä löytyy niin monia erilaisia ja eri tyylisiä. Seuraa omaa silmää miellyttäviä blogeja. Näissä jaetaan usein inspiroivia kuvia ja hieman henkilökohtaisempia näkemyksiä ja vinkkejä sisustukseen. 

Hae mm. näitä blogeja:

Vihreä talo, Diagnoosi:sisustusmania, Oma koti valkoinen, Sally’s..

🤍Pinterest on oiva paikka löytää sisustusinspiraatiota. Pinterestistä löydät laidasta laitaan – tyylistä toiseen erilaisia kuvia, ideoita ja vinkkejä, jota voit hyödyntää omassa sisustuksessasi. 

🤍Käy sisustusmessuilla, joista löydät uusimmat trendit ja ideat sisustukseen. Sisustusmessuilla näet sisustusratkaisut käytännössä ja näin on helpompi tehdä valintoja. Messuilla on lähes aina myös asiantuntijoita, joilta voit kysyä mielipiteitä ja saada neuvoja.

🤍SOME! Instagram on täynnä erilaisia tilejä, upeita sisustuksia, vinkkejä, ammattilaisia, jotka jakavat ideoita ja inspiraatiota, joista napata omaan sisustukseen sopivia elementtejä. Myös Facebookissa on erilaisia ryhmiä, joihin saa vapaasti liittyä jakamaan omia ideoita tai mennä itse inspiroitumaan muiden sisustuksista. 

Ota instagramissa seurantaan ainakin nämä tilit:  

@interiordesignjemina 

@kaksioveajaautotalli 

@sisustusinspiraatio 

@interiordesignmag 

@sallashouse 

@saijis 

🤍Kuuntele omia mieltymyksiä ja intuitiotasi.

Vinkkinä: pidä visuaalista päiväkirjaa, vaikka esimerkiksi Pinterestissä. Siellä voit tallentaa inspiraatiokuvia ja tehdä niistä oman kansion, johon aina palata inspiroitumaan.  Tallenna omiin mieltymyksiin sopivia väripaletteja, materiaalivalintoja ja tyylejä sekä ammenna niistä kaikki mahdollinen omaan sisustukseesi. 

Meidän tiimin Nina kävi itse inspiroitumassa Habitaremessuilla ja tässä pieni kuvagalleria välittämään fiilistä!

Kierrätys sisustuksessa

Kierrätys sisustuksessa on oiva tapa luoda ympäristöystävällistä ja kestävää kotia. Se tarjoaa myös mahdollisuuksia luovaan ja uniikkiin sisustustyyliin. Tässä on muutamia vinkkejä kierrätyksen hyödyntämiseen sisustuksessa: 

🤍Etsi kirpputoreilta tai kierrätyskeskuksista kierrätettyjä huonekaluja tai esineitä. Voit tehdä ainutlaatuisia ja edullisia löytöjä, jotka voit entisöidä tai antaa uuden ilmeen maalaamalla ne.  

🤍Hyödynnä uudelleenkäytettyjä materiaaleja luodaksesi erilaisia ja uniikkeja sisustuselementtejä. Voit esimerkiksi rakentaa vanhoista lankuista tai lavojen puuosista hyllyjä tai pöytiä. Vanhat ikkunanpokat voivat toimia taideteoksina tai tilanjakajina. 

🤍Etsi kierrätettyjä tekstiilejä, kuten vintagekankaita tai käytettyjä tyynyjä. Voit vaikka tehdä oman maton vanhoista vaatteista tai kankaanpaloista. Kierrätettyjen tekstiilien käyttäminen sisustuksessa on ekologista, koko ajan yleistyvä trendi ja tuo samalla ainutlaatuista ja persoonallista ilmettä kotiisi. 

Melkein mitä vaan sisustuselementtejä voi valmistaa erilaisista kierrätysmateriaaleista. Lasipulloista, rikkinäisistä astioista tai vaikka jämälangoista voi saada aikaan upeaa taidetta. Vain mielikuvitus on rajana!

Valaisimet sisustuksessa

Valaisimet ovat tärkeä osa sisustusta ja niillä on suuri vaikutus huoneen yleisilmeeseen ja tunnelmaan. Tässä muutama vinkki valaisimien käyttöön: 

🤍Mieti minkälaista valaistusta tarvitset missäkin tilanteessa. Yleisvalaistus valaisee koko huoneen tasaisesti, kohdevalaistus tarjoaa tehokasta valoa tiettyyn alueeseen ja tunnelmavalaistus luo pehmeää ja tunnelmallista valaistusta. 

🤍Käytä erilaisia valaisimia yhdistelemällä niitä kerrostetun valaistuksen luomiseksi. Yhdistä yleisvalaistus, kohdevalaistus ja tunnelmavalaistus saavuttaaksesi toimiva ja miellyttävä valaistus.  

🤍Valitse valaisimien muotoilu, joka sopii huoneen tyyliin ja ilmeeseen. 

🤍Valitse valaisimiin oikea sävy. Valon sävy vaikuttaa huoneen tunnelmaan. Lämpimämpi valkoinen sävy luo kodikkuutta ja intiimiyttä, kun taas viileämpi valkoinen sävy luo raikkaan ja modernin ilmeen. 

🤍Kiinnitä huomiota valaisimien sijoitteluun huoneessa. Harkitse eri korkeuksilla olevia valaisimia ja eri puolille huonetta sijoiteltuja valaisimia tasaisen valaistuksen sijaan.  

Kokeile rohkeasti erilaisia valaisinvaihtoehtoja. Kattovalaisimet, lattiavalaisimet, pöytävalaisimet, seinävalaisimet ja riippuvalaisimet luovat kaikki erilaista tunnelmaa ja lisäävät kiinnostavuutta sisustukseen. Vain kokeilemalla selviää, mikä miellyttää juuri sinua ja miten tilasta saa parhaat puolet esiin!

Luonnolliset elementit sisustuksessa

Luonnolliset elementit sisustuksessa tuovat rauhaa, raikkautta ja yhteyttä luontoon. Ne auttavat luomaan viihtyisän ja tasapainoisen ilmapiirin. Tässä on muutamia tapoja sisällyttää luonnollisia elementtejä sisustukseen: 

🤍Lisää kotiisi kasveja ja kukkia. Ne tuovat vihreyttä, raikkautta ja happea huoneilmaan. Valitse erilaisia kasveja ja kukkia, jotka sopivat sisustukseesi ja huoneen valaistukseen. Ripottele kasveja eri puolille kotia, kuten hyllyille, pöydille, ikkunalaudoille ja lattialle. 

🤍Käytä sisustuksessa luonnonmateriaaleja, kuten puuta, kiveä, bambua, juuttia, pellavaa tai villaa. Valitse myös puusta valmistettuja huonekaluja, puupaneeliseiniä, kivitakkoja, luonnonkuitumattoja tai pellavaverhoja. Nämä luovat lämpöä ja tekstuuria sisustukseen. 

🤍Hyödynnä luonnonvaloa sisustuksessa. Pidä ikkunoita avoinna ja käytä keveitä verhoja, jotta valo pääsee tulvimaan vapaasti sisään. Suuntaa huonekalut ja sisustuselementit siten, että luonnonvalo korostuu. Näin luot valoa ja elävyyttä sisätiloihin. 

🤍Valitse luontoaiheisia sisustuselementtejä tai taideteoksia, kuten maisemakuvia, kasvien kuvia tai eläinaiheita, jotka tuovat tilaan luonnollista tunnelmaa ja kauneutta.

Tehokas ja tyylikäs kotitoimisto

Nykyään yhä useampi työskentelee kotoa käsin, joten on tärkeää, että työskentely-ympäristö on viihtyisä ja ergonominen. Sisustuksella onkin tärkeä ja merkittävä vaikutus työskentelymukavuuteen sekä –tehokkuuteen. Tässä meiltä muutama vinkkivitonen: 

🤍 Sijoita kotitoimisto oikeaan tilaan. Valitse rauhallinen ja tarpeeksi valoisa paikka sekä vältä häiriöalttiita alueita kuten käytäviä ja oviaukkoja.  

🤍 Muista ergonominen työtuoli, joka on yksi tärkeimmistä sijoituksista kotitoimistossa.  

🤍 Muista kunnollinen valaistus, joka on tärkeää silmien terveydelle ja yleiselle työskentelymukavuudelle. Käytä luonnonvaloa, mutta muista varmistaa myös, että tilassa on tarpeen mukaan keinotekoista valoa.  

🤍 Sisusta kotitoimistosi persoonallisilla tauluilla, kasveilla ja inspiroivilla kuvilla. Vältä kuitenkin liiallista koristeellisuutta, joka voi häiritä keskittymistä.  

🤍 Valitse oikeat, rauhalliset ja inspiroivat värit, jotka tukevat luovuuttasi.  

🤍 Pidä huolta, että kotitoimistosi on tarpeeksi lämmin ja viihtyisä. Harkitse pehmeiden materiaalien, kuten mattojen ja tyynynpäällisten lisäämistä, jotta saat tilasta mahdollisimman mukavan.  

Tulevan syksyn trendivärit sisustuksessa

Tuleva syksy tuo koteihin räiskyvät värit ja etenkin punaisen eri sävyt.

Myös tumma puu, kuten pähkinä ja muut ruskean sävyt sekä vihreän eri sävyt; eukalyptus, sammal ja havu ovat kotien syksyisissä väripaleteissa.  

Yhdistele näitä vaaleampiin ja neutraaleihin sävyihin luomaan kontrastia.  

Lisäksi puu, villa ja nahka tuovat lämpöä ja kodikkuutta sisustukseen.

Muista myös lyhdyt, valosarjat sekä tuikut luomaan syksyistä tunnelmaa kotiin.🤍

Vinkkejä asunnonmyyjille

🤍 Siivoa asunto perusteellisesti. Maalaa tarvittaessa seinät sekä tee pieniä korjauksia, jotka antavat huolitellun ja viimeistellyn vaikutelman.

🤍 Varmista, että asunto näyttää hyvin hoidetulta. Pyri määrittelemään hinta markkinoiden mukaan ja realistisesti. Pidä huoli, ettei hinta ole liian korkea, mutta ei myöskään liian matala.  

🤍 Myynti-ilmoitus tulee olla selkeä ja houkutteleva. Oikeinkirjoitus ja tietojen oikeellisuus ovat tärkeässä asemassa.

🤍 Korosta ilmoituksessa asunnon parhaita puolia. Kuvien tulee olla valoisia, houkuttelevia ja niissä on hyvä näyttää kaikki mahdollinen potentiaali. Digistailatut kuvat antavat oivan mahdollisuuden tähän.  

🤍 Hyödynnä erilaiset markkinoinnin kanavat – näin saat ostajakuntaa tavoitettua laajemmalti. Hyödynnä kaikki mahdolliset verkostosi mitä vaan keksit. Muista siis, että ammattilaisia löytyy monelta alalta. He voivat auttaa sinua valokuvauksessa, stailauksessa, myynnissä sekä markkinoinnissa. Älä siis jää yksin!

Vinkkejä asuntokuvaukseen

Kun alat kuvaamaan asuntoasi myyntiä tai vuokrausta varten, ota huomioon nämä asiat: 

🤍 Muista siivota hyvin sekä järjestää asunnossa olevat huonekalut ja esineet oikeille paikoilleen. Poista kaikki ylimääräiset tavarat näkyviltä ja pyyhi pölyt pinnoilta. Muista myös avata verhot, jotta kaikki mahdollinen luonnonvalo tulvii asuntoon sisälle. Hyvä valaistus on kaiken A ja O. Vältä siis hämärässä tai pimeällä kuvaamista.  

🤍 Korosta asunnon parhaita puolia ja tuo esiin asunnon tärkeimmät tilat: keittiö, olohuone, makuuhuone ja kylpyhuone. Kuvaa huoneet ainakin muutamasta eri kulmasta, jotta saat tilasta esiin kaiken mahdollisen potentiaalin.  Kuvaa asunnon erikoisominaisuuksia, erilaisia materiaaleja sekä pieniä kiinnostavia yksityiskohtia

🤍 Jos asunnossa on piha, terassi tai parveke, kuvaa myös ne. Tämä auttaa ostajia hahmottamaan kohteen kokonaisuuden. Muista huoliteltu ulkonäkö myös näissä!

Ja eikun valokuvaamaan!

Lofthenkinen sisustus

Lofthenkinen sisustustyyli on saanut vaikutteita teollisesta arkkitehtuurista. Avoimet tilat, korkeat katot, paljaat tiiliseinät, näkyvät putket ja palkit sekä suuret ikkunat ovat sisustustyylin avainsanoja. Sisustustyylissä yhdistyy teollinen- ja moderni ilme. Yleisiä siustuselementtejä Loft-asunnoissa on avokeittiöt, avohyllyt, betonilattiat, metalliset pinnat, nahkasohvat, vintage-kalusteet ja teolliset valaisimet. Väreinä käytetään neutraaleja sävyjä kuten harmaata, mustaa, valkoista ja beigeä. Luonnonmateriaalit, kuten puu ja nahka ovat suuressa osassa sisustustyylissä. Kalusteissa rouheus ja karheus sekä tekstiileissä mukavat ja pehmeät materiaalit. Riittävä valaistus ja rohkeat, näyttävät valaisimet tekevät Loftista Loftin! 

Boheemi sisustus

Tässäpä olisi listattuna boheemin sisustuksen pääpiirteitä:

🤍Värit ja kuvioinnit. Punainen, sininen, keltainen, vihreä ja purppura. Eloisat värit sekä etniset ja geometriset kuvioinnit ovat bohosisustuksen a ja o.  

🤍Luonnonmateriaalit. Puu, rottinki, bambu, pellava ja puuvilla. Niiden käyttö luo rentoa ja luonnollista tunnelmaa.

🤍Kerroksellisuus. Tekstiilien kuten mattojen, verhojen ja tyynyjen kerrostaminen luo kodikkuutta ja persoonaa ja on näin ollen tärkeä osa tyyliä. 

🤍Keräilyesineet. Bohosisustuksessa yleisiä ovat erilaiset keräilyesineet ja matkamuistot sekä taideteokset tai perintökalusteet.  

🤍Kukat ja kasvit. Elinvoimaa ja raikkautta tuovat kasvit, heinät ja erilaiset kukkakimput. Ah, miten kaunista! 

🤍Epäsymmetria. Bohosisustuksessa vältetään symmetriaa ja liiallista järjestelmällisyyttä. Rennot asetelmat ja riippuvat esineet luovat tilaan boheemia raikkautta ja epäsymmetriaa.  

🤍“Tee se itse” -elementit. Luovuus ja yksilöllisyys on sisustustyylissä ominaista. Käsintehdyt- ja kierrätetyt koristeet sopivat boheemiin kotiin!

Scroll to top